carrot cup cake recipe ေလး မွတ္တမ္းမွတ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ေမႊစက္သံုးဖို႔မလိုလို႔ ေပါ့ေပါ့ပါးပါးလုပ္စားလို႔ရလို႔ ေတာ္ေတာ္ သေဘာက်မိတဲ့ မုန္႔ေလးပါ။
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား (cup cake ၈ခုစာအတြက္)
- 100g all purpose flour
- 1/2 tsp baking soda
- 1/4 tsp salt
- 1/2 tsp ground cinnamon
- 1/4 cup walnuts
- 1 egg
- 50g sugar
- 100 ml corn oil
- 1/2 tsp vanilla
- 120 g carrot (grated)
- 1cup apple (grated)
oven ကို 180ံ အပူေပးထားျပီး ဂ်ံဴမွဳန္႔ ေဆာ္ဒါ ဆား သစ္ဂ်ပိုးမွဳန္႔ walnutsမ်ားကို ဇလံုတခုတြင္ေရာေမႊပါ။ ေနာက္ထပ္ဇလံုတခုတြင္ ၾကက္ဥ သၾကား ဆီ ဗနီလာ ပန္းသီး မုန္လာဥနီမ်ားေရာေမႊပါ။ ထို႔ေနာက္ ဂ်ံဳအေရာႏွင့္ သမေအာင္ေမႊပါ။
ထို႔ေနာက္အသင့္ျပင္ထားေသာ cup cake ခြက္ေလးမ်ားထဲတြင္ တ၀က္ခန္႔ျဖည့္ျပီး 180ံတြင္ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ဖုတ္ပါ။
စိမ့္စိမ့္ေလးခ်ိဳတဲ့ carrot cup cake ေလး၇ပါျပီရွင္။ ရွည္ေၾကာျပီး ခရင္ေလးပါ လုပ္လိုက္ေသးတယ္ေနာ္။ 😀 လက္စမ္းေနတာပါ။
စိတ္၏ခ်မ္းသာျခင္း ကိုယ္၏က်န္းမာျခင္းမ်ားႏွင့္ ျပည့္စံုႏိုင္ၾကပါေစရွင္။