ကကၠတစ္ဆားငန္သီးေပါင္း

IMG_2431

ဒီတခါေတာ့ ကကၠတစ္ကို plum sauce, ဆားငန္သီး မ်ားနဲ႔ ေပါင္းထားပါတယ္။ အေျပာင္းအလဲ ခ်ိဳခ်ဥ္ sauce ေလးနဲ႔မို႔ အားလံုးလဲႏွစ္သက္မယ္လို႔ ယံုၾကည္ပါတယ္ေနာ္။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ားကေတာ့

  • ကကၠတစ္ ၁ေကာင္(အေၾကးထိုး ၃ခ်က္ခန္႔မႊန္းထားပါ)
  • ဟီတာရွီမွိဳ ၃ပြင့္(ေရစိမ္ပါးပါးလီွးထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖူ ၅မႊာ(ပါးပါးလွီး)
  • ငရုတ္သီးေျခာက္ ၁ေတာင့္
  • ဆားငန္သီး ၃လံုး
  • plum sauce စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
  • ခရုဆီစားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား စားပြဲတင္ဇြန္းတ၀က္

IMG_2426

ငါးကိုအပူခံပန္းကန္ျပားေပၚတြင္တင္ျပီး လွီးထားေသာဟီတာရွီမမွိဳ ၾကက္သြန္ျဖူ ငရုတ္သီးေျခာက္မ်ားတင္ပါ။ plum sauce ဆားငန္သီး ခရုဆီ ဆားကိုေရာေမႊျပီး ငါးေပၚမွဆမ္းကာ ေပါင္းအိုးထဲတြင္ မီးရွိန္ျပင္းျပင္းျဖင့္ မိနစ္ ၂၀ခန႔္ေပါင္းပါ။

IMG_2431ခ်ိဳခ်ဥ္sauce အရသာေလးနဲ႔ ကကၠတစ္ဆားငန္သီးေပါင္းေလးရပါျပီရွင္။ အားလံုးပဲႏွစ္သက္မယ္လို႔ ယံုၾကည္ပါတယ္။

စိတ္၏ခ်မ္းသာျခင္း ကိုယ္၏က်န္းမာျခင္းမ်ားနွင့္ ျပည့္စံုႏိုင္ၾကပါေစရွင္။

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s